Uw autolak op kleur
Paint

Verharders

Een verharder verhoogt het gom- of harsgehalte van autolak en versnelt oxidatie. U voegt verharders toe aan tweecomponentenautolak, zodat de drogende laag snel harder wordt. Bij Autolakkenopkleur.nl vindt u verharders in bussen van 0,5 liter, 1 liter, 2,5 liter of 5 liter.

Autolak verharden

Autolak verharden is nodig om de lak strak en glad op uw auto, motor, (brom)fiets of ander voertuig aan te brengen. Dankzij verharders droogt de lak snel op en voorkomt u zakkers, stof of andere oneffenheden in de lak van uw auto. Verharder zorgt ervoor dat de autolak slijtvast is en tegen een stootje kan. De hoeveelheid verharder die u gebruikt is afhankelijk van het soort autolak dat u gebruikt. De beste viscositeit kunt u vergelijken met de dikte van ongeklopte slagroom. Wanneer er een sinaasappelstructuur zichtbaar wordt in uw lak, dan heeft u te veel verharder gebruikt. In dat geval moet u een verdunner gebruiken. Op de autolakken van Autolakkenopkleur.nl staat vermeld hoeveel verharder er nodig is om de juiste viscositeit te verkrijgen.

Verharders en andere autolakproducten

U mengt verharders in autolak met behulp van een mengbeker. Bij Autolakkenopkleur.nl vindt u naast mengbekers alles wat u nodig heeft voor het lakken van uw auto. Denk aan schuurmiddelen, spuitbussen en veiligheidsproducten.

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.
Daarnaast gebruiken we cookies zodat we je kunnen voorzien van relevante advertenties. Je leest hier meer over in ons privacybeleid.