Uw autolak op kleur
Paint

Plamuren

Schade aan de lak van uw auto, zoals krassen en gaatjes, herstelt u met plamuren. Autoplamuur is speciaal geschikt voor reparaties aan de carrosserie van uw auto. Met plamuur zorgt u ervoor dat de ondergrond glad en egaal is, waarna u de auto kunt behandelen met autolak. Bij Autolakkenopkleur.nl vindt u verschillende soorten plamuur met specifieke eigenschappen. Onder meer:

  • aluminiumplamuren;
  • vezelplamuren;
  • universele plamuren, waaronder kunststof plamuren die hechten op bumpers en spoilers van kunststof of polyester;
  • kunststof plamuren voor het herstellen van schade aan de bumper. Dit wordt ook wel bumperreparatieplamuur genoemd;
  • polyesterplamuren voor deuken;
  • fijnplamuur voor het behandelen van krassen.

Auto plamuren

Gaat u met autoplamuur schade herstellen, zorg dan dat het deel dat u gaat plamuren grondig schoon is. Schuur de plek en maak deze droog, schoon, vet- en roestvrij. Voor een betere hechting kunt u het beschadigde deel van uw auto eventueel voorbehandelen met een primer. Meng de plamuur met een klein deel verharder en breng het aan op de kras of deuk. Let op: gebruik niet te veel verharder. De kans bestaat dat de plamuur dan te snel uithardt. Strijk het glad met een plamuurmes. Breng plamuur snel op en in dunne lagen. Plamuur hardt namelijk snel uit. Na ongeveer 30 minuten kan de plamuur worden geschuurd, gegrond en afgelakt.

Aluminium plamuren

Wanneer u grote oppervlakken van uw auto moet behandelen, is metaalplamuur aan te raden. Metaalplamuur, oftewel aluminium plamuren, bevat toegevoegde aluminium pigmenten waardoor de plamuur fijn te verstrijken is. U gebruik aluminium plamuren bijvoorbeeld voor reparatiewerkzaamheden aan de carrosserie of het overplamuren van lasnaden. Aluminium of metaalplamuur is elastisch, makkelijk te schuren en heeft een hoge hittebestendigheid tot maximaal 220 graden Celsius.

Vezelplamuren

Vezelplamuren zijn geschikt voor grotere reparaties aan uw auto, bijvoorbeeld diepere krassen. In vezelplamuren zijn glasvezels vermengd, waardoor de plamuur niet snel scheurt. Hierdoor kunt u er dikkere lagen mee aanbrengen van ongeveer 2 centimeter laagdikte. Vezelplamuur hardt snel. Bij kamertemperatuur al na ongeveer 6 minuten. Daarnaast is de plamuur met glasvezel bestand tegen chemicaliën en weersinvloeden. Na behandeling van uw auto met glasvezelplamuur is de auto makkelijk te schuren en over te spuiten met alle autolakken.

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.
Daarnaast gebruiken we cookies zodat we je kunnen voorzien van relevante advertenties. Je leest hier meer over in ons privacybeleid.