Uw autolak op kleur
Paint

Grondlak en primer

Grondlakken en primers staan aan de basis van iedere autolak. Het is de eerste laklaag die u aanbrengt. Grondlak zorgt ervoor dat alle lakken die u erna gebruikt optimaal hechten. Daarnaast egaliseert grondlak de ondergrond en zorgt ervoor dat er geen oxidering optreedt. Voorbehandeling van de auto met grondlak geeft dan ook een strak en streeploos resultaat met goede dekking. Dankzij de grondlak of primer bladdert de autolak niet en is het metaal van uw auto bestand tegen roest.

Auto grondlakken

Voordat u grondlak gebruikt, maakt u de te behandelen plek grondig schoon en vrij van roest. Nadat de auto vet- en stofvrij is gemaakt, kunt u deze bewerken met primer. Primer of grondverf voor auto’s gebruikt u op kale onderdelen van de carrosserie. Het advies luidt om bij donkere auto’s ook grondlak aan te brengen over afgewerkte plamuur. Zo weet u zeker dat u een mooi egaal resultaat krijgt na het aflakken. Het assortiment grondlakken van Autolakkenopkleur.nl bestaat uit:

  • grondlak of grondverf
  • primer
  • spuitplamuur
  • 1K-primer (ééncomponentenprimer)
  • 2K-primer (tweecomponentenprimer)
  • kunststof primer

2K-primer

Een 2K-primer bevat naast een verharder ook extra bescherming tegen roestvorming. Let op: gebruik een 2K-primer alleen bij een temperatuur boven de 20 graden Celsius, zodat de grondverf en de primer goed mengen. Een primer gebruikt u ook om kleine krasjes weg te werken. Voor diepere krassen gebruikt u spuitplamuur. 2K-primer hecht goed en droogt snel, zodat u snel over kunt gaan tot schuren. De droogtijd tussen verschillende lagen grondlak bedraagt ongeveer 5 minuten. Na zo’n 20 minuten is de primer overspuitbaar met basislakken en aflakken voor auto’s. Deze primer is ook beschikbaar als spuitbus.

Kunststof primer

Kunststof primer is geschikt voor het behandelen van de bumper. U behandelt de kale kunststof van de bumper eerst met kunststof hechtprimer, zodat de volgende laag beter hecht. Kies altijd de kleur primer die het meest lijkt op de aflak die u gebruikt, zodat de primer er later niet doorheen schemert. In het assortiment van Autolakkenopkleur.nl vindt u verschillende primers en grondlakken, maar ook andere toebehoren voor het lakken van auto’s, (brom)fietsen, motors en andere voertuigen.

Grond materialen

Profix HS Filler 4:1 CP365 Zwart   0,80 ltr.

Profix HS Filler 4:1 CP365 Zwart 0,80 ltr.
22,26
18,40 excl. BTW

Artikelnummer: 1700.CP365D.E0,8.88


Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag.
Daarnaast gebruiken we cookies zodat we je kunnen voorzien van relevante advertenties. Je leest hier meer over in ons privacybeleid.